четвъртък, 24 март 2016 г.

Картофени кюфтета на фурна

Здравейте,

Ето, че дойде време на нова страница в блога.
Понякога ще има клипчета, понякога рецепти, идеи и всякакви кулинарни дивотии.

Днес ще ви покажа едно супер лесно ястие, ако мога да го нарека така. Знам, че не е нещо нечувано, но е идея.
Аз лично предпочитам да пека пред това да пържа и, ако мога да избегна това го правя. Така направих и сега за картофените кюфтенца, които ни се приядоха.

Първо сварих картофите сутринта (може да го направите вечерта, а на следващият ден да приготвите кюфтетата) и следобяда вече изстинали ги обелих и намачках с преса за картофи. Ако нямате това може да направите и с вилица. Количеството зависи колко кюфтета искате, имайте предвид, че като се смачкат и прибавят другите продукти сместа се увеличава.
Към смачканите картофи прибавих едно яйце, 200гр. сирене, шепа настърган кашкавал и малко мазнина. Обърках всичко хубаво и с намаслени ръце оформих кюфтенца. Наредих ги в тава върху хартия за печене и в предварително загряна фурна на 180 градуса ги сложих да се пекат. Нямаше нужда да ги обръщам, защото се бяха запекли с коричка и отдолу.
Времето на печене зависи кога ще хванат коричка, а това има значение и каква е фурната, затова не мога кажа с точност. При мен беше 30 мин. Като аз след като станат полуготови изключвам, но не ги вадя. Оставям да стоят докато не изстине фурната.

За гарнитура този път направих чесново сосче. Взех една кофичка заквасена сметана хубаво я разбих, прибавих малко сол, копът и стрит с преса за чесън, две скилидки чесън. И готово.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар