четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Споделено и разказано - 3 част

Много искам косата ми да стои от всички страни с еднаква форма. Било то да е чуплива, къдрава, права, но всеки кичур да е къдрав, чуплив или прав. Моята е права, но има отзад няколко кичура, които завиват краища навън и това ме влудява. Изглежда смешно и като знам, че косата ми е в различните страни по различен начин е леко казано изнервящо. Избягвам да я горя, но това не ми помага.
Отново споделих с приятелка и тя ми разказа какво прави за нейната коса. В деня, в който я мие я изсушава с четка и сешоар ( сега с късата ми подстрижка това дори за мен е лесно), ако това става вечер на сутринта я изправя с преса и така до следващото миене. Ако я мие през деня, първо сешоара и после преса, било и по-издръжливо. Наясно съм, че това е до коса и при моята или вашата това може и да не подейства. Също мисля да не го правя всеки път, но това ми даде идея, която мога да използвам при необходими случаи.

Също така, за да я подхранвам използвам кокосовото масло като маска веднъж седмично. Не използвам фиксиращи продукти, защото ще я утежнят, а при мен (от опит) това не е гаранция за по-дълго задържане на прическата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар