петък, 29 януари 2016 г.

Масла в грижата за красотата

Здравейте,

Времето е все по-слънчево и напълно си заслужихме малко топлина след смразяващият студ, който беше последните дни. Както и обещах, днес ще ви покажа маслата, които използвам за кожата и косата.


Това от жожоба ми е абсолютен фаворит, това е трета опаковка, която ползвам за косата си. Никой друг финиш продукт не ѝ придава такава бляскавост и живост.

Маслото от авокадо открих скоро. Преди време с една моя братовчедка ходихме в магазин Зоя, където ни направиха масаж на ръцете. Продукта, с който го направихме беше домашно приготвен и в него имаше масло от авокадо. Момичето, което ми правеше масажа, ми обясни, че това масло е идеално за целта понеже много бързо се абсорбира от кожата и е супер полезно. Признах си, че не обичам авокадо и за това не бях поглеждала към това масло.
Преди известно време прочетох в една статия как едно момиче го използва за лицето си и беше много доволна. Тогава се сетих за масажа и понеже исках продукт, който да ползвам като съм си у дома и който да се грижи за кожата ми. Взех си това на Икаров, по принцип не съм фен на техните масла (освен това от жожоба), но нямаше наблизо друго, а аз си бях навила, че ще си взема. Използвам го както споменах вече, когато няма да излизам. Първо минавам с памуче с вода от метличина  като използвам голямо тампонче и от едната страна минава само с водата, обръщам от другата, която също се е намокрила и капвам малко масло около 2 капки и отново минавам лицето. Понякога втривам и в кожата на ръцете си.

Кокосовото масло взех както обещах да пробвам маската, която моя приятелка похвали. Използвам я точно като нея. Понеже е твърдо масло, заграбвам с лъжичка и взимам в ръка, то започва да се топи. Втривам го в добре почистено лице и стоя колкото мога по-дълго 20-30 мин., час и измивам с вода (с остатъка по ръцете ми намазвам косата, след като я измия е истински разкош). Доста е мазно и не се измива напълно, което аз правя умишлено и преспивам така. Ако ще излизам, избърсвам с хавлиена кърпа.
След като пробвах и смятам да продължа с тази маска ще си взема истинско масло от кокос. Имала съм, но количеството ми беше прекалено голямо за проба и за това се сдобих с това на Икаров.


2 коментара:

  1. Кокосовото масло е уникално. Мажех с него коста, лицето, тялото... Мажех се с него докато бях бременна, нямам нито една стрия! Но това на Икаров не е най-хубавото,вземи си истинско.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще си взема, знам, че това не е най-доброто. Лошото е, че другите са в големи разфасовки и ми идва много, а не го ползвам само него.

      Изтриване