петък, 8 януари 2016 г.

Споделено и разказано - 1 част

Здравейте,

Тази година не съм се разписвала, но още влизам в ритъм. С новото начало ми хрумна да направя и нова рубрика, а именно "Една приятелка споделя". Озаглавих я така, защото в нея ще пиша за неща, които са ми били споделени. Няма значение дали е от сестра ми, някоя братовчедка, съседката или съм дочула разговор в магазина, от значение ще бъде само красотата. И понеже от както го чух не ми излиза от главата, а все се чудех как да го напиша, сега и тук е идеалният момент според мен.

Една приятелка сподели, че най-голямата ѝ грижа е косата. И от това, което виждам наистина е така, постоянно се занимава с нея. Най-любимият ѝ метод е в това да я маже със зехтин. Обаче не както правя аз, мажа, стоя час-два и я мия, тя я омазва хубаво, завива я с найлоново пликче/шапка и така спи. На следващата сутрин я измива. Е, ако не можете да спите така (въпреки, че аз скоро се сдобих с една шапка, която от едната страна е найлонова, а от другата хавлиена и може да се използва и като шапка за къпане и като такава за маски) и час-два ще ви свършат работа, както и използването на друг вид продукт на косата като кокосово масло например. Мисля скоро да го пробвам това с преспиването и ще споделя. Само да вметна, че нейната коса е мазна, но това не я спира да я подхранва с масла.И като споменах кокосово масло се сетих за друг неин трик, който не бях чувала, но смятам също да пробвам. Всички сме чували, че много звезди ползват кокосовото масло за разкрасяване (някъде бях чела, че Ким Кардашиян го използва за тяло вместо лосион) било то за тялото или като маска за коса, или да освежат сухите краища на косата си, но не бях чувала да се използва като маска на лицето.Та тя прави следното, намазва дебел слой от маслото на лицето си, стои 20-30 мин. (при нея е колкото се може повече) и избърсва с кърпа. Казва, че след тази маска кожата ѝ ставала мека и гладка. Определено мисля да го пробвам.
Интересно ми е дали сте чували или правили такъв вид маска?
За мен са интересни неща, които не е сигурно дали вие не сте чували, но може да сте забравили, а и все пак това е блог за красивото и аз ви го показвам и разказвам.

Прекрасен ден с вашите малки неща!

Няма коментари:

Публикуване на коментар