петък, 9 октомври 2015 г.

Винаги шик в дрехите си

Отново няма какво да облечем?! 
Това е някаква женска дарба, може скоро да сме си купили някоя дреха, но след седмица отново да сме пред същият въпрос. Какво да облека? Все нямаме точно това, което би си отивало с любимата пола, но дори и да го имаме не е сигурно, че ще сме доволни. 
Обувките не са подходящи, ако имахме червен шал (нищо, че имаме всички други цветове) щяхме да облечем червената рокля, но сега няма с какво да я съчетаем! Изпадаме в тиха истерия и съсипваме целият си ден.

Наскоро прочетох една книга "Винаги шик", там авторката дава някои съвети относно облеклото с уверението, че така правят французойките. Не знам дали е вярно и докато не заживея във Франция едва ли ще разбера, но важното е, че ми допаднаха съветите ѝ.
А именно да съчетаваме и да залагаме на аксесоарите. Най-щастлива съм, че след като прочетох книгата и започнах да правя комбинации, които до сега не бих се осмелила да направя, а резултата ми хареса. Изненадващо дори не съм се чудила "Какво да облека?" от доста време. Например някои от любимите ми рокли ги комбинирах с клин, боти и кожено яке и подходящ шал (ако не в същият цвят в подобен или подходящ за комбиниране цвят), клин с ризата на любимия е идеално попадение комбинирано с лилави перли, дънки с риза или с риза и пуловер е хем елегантно, хем изискано с подходящо голямо колие. Косата свободна и чиста, усмивката на лице, спирала на миглите, балсам на устните и самочувствието на ниво, това са нещата, които винаги ви спасяват. 

Сега само трябва да погледнете с какво разполагате в гардероба си, да си харесате комбинации и след това единствено да си ги носите. Така винаги ще знаете, че с любимата пола имате поне две блузи, с които да я комбинирате.А нещата, които трябва а имате в гардероба си (и аз след списъка, който направих се сдобих с повечето):

- риза (светло или тъмно синя, бежова)
- черна рокля
- черна пола
- жилетка
- черни обувки
- клинове

Според мен (а и французойките) тези дрехи могат да се съчетават с всичко и да сте винаги шик! 

2 коментара:

  1. Има много верни неща в тази статия и тази работа с аксесоарите е толкова забавна. Освен това винаги работи. Аз имам доста аксесоари,но рядко се сещам за тях за жалост. Сега като наизвадих зимния гардероб дори си казах,че това, това и това задължително трябва да съчетая заедно. :) айде да видим.

    ОтговорИзтриване