вторник, 8 септември 2015 г.

Тоалетни трици, кои да изберем?!

Ексфолирането на кожата е не само приятно, заради чувството на чистота и свежест, но и необходимост да почистим кожата от замърсяванията. Дали ще го правим всеки ден, през ден или веднъж в седмицата зависи как се чувстваме и от какво има нужда точно нашата кожа. 
В търсене на идеалния продукт попадаме на тоалетните трици, които за разлика от другите ексфолианти са доста по-безвредни. Но има толкова различни, как да изберем?! Ето два от видовете, които може да намерим в аптекарската мрежа.

Първите, които ще представя са на Христина и са готови за употреба. Бурканчето е пластмасово, а капачката е на винт. Пшеничените са за суха и чувствителна кожа (моята е мазна например, но в никакъв случай не я омазняват, напротив правят я нормална), съвсем нежни са и с малки частички. Могат да се използват както за лице така и за цялото тяло. Оставят кожата почистена и мека. С малко количество се масажира цялото лице и бурканчето стига за месеци напред. (ако го ползвате само вие, ако ли не свършва по-бързо), цената му е около 3лв.

Другите трици в този пост са на Геонед Хасково и са от брашно от костилки на череши. Водят се за всеки тип кожа. Частичките са доста големи и груби (според мен за суха и чувствителна кожа ще бъдат крайно неподходящи). Тези трици са сухи т.е. трябва да се направят на каша с помощта на вода. След това да се обтрие лицето. За жалост, ако се направи готова смес и я оставите за следващи ползвания има вероятност да мухляса. Неудобно за всяко миене да си приготвяте каша, но може да я направите за поне 2-3. Цената е около 2 лв. (и е доста неикономично и бързо свършващо количество). 

Всеки сам ще реши и избере неговият начин за ексфолиране, но, ако искате един по-добър и малко по-полезен начин, пробвайте с тоалетни трици! 
На мен определено ми харесват и вече почти цяла година използвам тях.

2 коментара: