сряда, 19 август 2015 г.

Защо ни олеква, когато се отървем от старото?

На всеки се е случвало да дойде момент, в който да изхвърли стари вещи или предмети и след това да се почувства свободен. Колкото и странно да е става точно така. Сякаш нещо се освобождава и дава път на друго.


Това се дължи на енергията. Във всяка дреха, във всеки предмет сме предали част от нашите емоции. Повечето лоши, трупани с месеци, години, защото замислете се как някоя любима дреха ви носи радост всеки път като я облечете, за разлика от друга. Другото лошо в случая е, чуденето какво да облечен. Имайки по-малко и по-добър избор ще ни е по-лесно. Купили сме си много хубава блуза, но няма с какво да я съчетаем? Обикновено си купуваме и това, което ни липсва, но не е ли по-добре, когато си я купуваме да се замислим и да направим по-добър избор?!  Такъв, че да сме сигурни, че имаме поне две неща, с които да съчетаем избраната блуза.
Гримовете, независимо дали ползваме постоянно или не е добре да следим за тяхната годност. Спиралите за очи е добре да се сменят (като старата се изхвърли), заради задържащите се микроби в четката.
Има и други начини, ако не искаме да изхвърлим дрехите.

1. Да ги направим домашни дрехи или парцали.
2. В някои магазини приемат стари дрехи като в H&M например.
3. Да ги дарим в някой дом или църква.
4. Да ги продадем.

При всички случаи ще се почустваме по-свободни, по-добри и по-щастливи. Ще направим път на новото и по-хубавото!

Няма коментари:

Публикуване на коментар