вторник, 25 август 2015 г.

Шанел съветва: 7 начина да се събудите свежи

                              
Всеки си мечтае за чиста и свежа кожа и всеки знае за малките трикове, но по едно или друга причина не ги спазва. Ето няколко макар и прости съвета, които ще ви помогнат в грижата за кожата.  
1.Ексфолирайте кожата си веднъж седмично

Вероятно премахвате мъртвата кожа с ексфолиант (формула с малки частички, която скрабва до съвършенство) всяка вечер, но веднъж в седмицата е добра идея да включите  химичен ексфолиант за още по-дълбоко ексфолиране. (Ексфолиант като Le Weekend De Chanel  съдържа 6% гликолова киселина, която се освобождава през целият ден, така, че да не предизвика раздразнение. Помага да се унищожи и елиминира всяка мазнина или мръсотия, които може да са запушили вашите пори, избягвайки повторното запушване). Ако използвате този продукт имайте предвид две неща: ще извървите дълъг път с този продукт и, ако вие го слагате през деня, подсигурете се, че сте поставили слънцезащитен продукт непосредствено след него, тъй като той ще направи кожата ви чувствителна към слънчевите лъчи.2. Правилното поставяне на грим е след като сте хидратирали кожата

 Ако искате да осигурите на лицето си изглаждане без недостатък, нанесете от вашият лосион или крем и докато още не е попил, поставете от фон-дьо-тена си. Това позволява на хидратацията на овлажняващата формула да помогне на фон-дьо-тена или коректора се нанесе по-лесно, оставяйки свеж завършек.

3. Не използвайте фон-дьо-тен с шимър

     Ти си родена със сияеща кожа, не с блестяща. Така, че вместо да се мажеш обилно с фон-дьо-тен със светлоотразяващи частички по цялото си лице, просто с леко потупване сложи хайлайтър с частички на контурите, така ще уловиш светлината перфектно – точно на скулите, в основата на носа и в центъра на челото ти, без да изглеждаш като ходеща диско топка.

4.    Използвайте руж

Тъй като прахообразната или компактна пудра-руж ще матира лицето ви, трябва да използвате крем руж, за да изглеждате естествено. Поставете един слой с чист пръст или с четка за руж, върху изпъкналата част на бузата ви. Като направите линия от едната ви страна до челото, на Т зоната и над клепачите ви за естествена руменина.

5.  Изберете да придадете влажност на кожата си със спрей

Спрейовете, които съдържат само вода и никакви овлажняващи съставки, ще изсушат кожата ви вместо да я хидратират. Дайте на кожата си моментално усилване на влагата, напръскайте я с нещо като  Chanel Hydra Beauty Essence Mist, който съдържа хилуронова киселина и овлажняващият витамин Е.

6. Не слагайте гланц

Когато създавате визия на свежа кожа, накрая на вашият грим не посягайте към гланца, защото може да се конкурира с блясъка на кожата ви. Вместо  това използвайте овлажняващо червило за фин блясък. За по-матиран завършек, може да попиете с книжна кърпичка след като сте сложили червилото.

7.  Сваляйте грима си ежедневно

Това почиства кожата ви от натрупване на продукти, които могат да причинят тя да изглежда без блясък и сивееща. За да отървете кожата си от мръсотията, омазняването, бактериите и грима в края на дългия ден (или нощ), използвайте нежна измиваща пяна. След като сте измили лицето си, продължете с отстраняването на грима от очите, за да гарантирате, че няма забравени остатъци грим.


Източник: Cosmopolitan

Няма коментари:

Публикуване на коментар